McFit

McFit Como is located in the former industrial area of Ticosa, redeveloped to preserve its connection with the productive and cultural history of the place. The building features large glass entrances and skylights, creating an open and welcoming space that evokes the atmosphere of the era’s industrial architecture. The facility is designed to be Zero Energy, with a monitoring system for consumption to minimize CO2 emissions. The gym, which spans approximately 2,000 square meters, is also distinguished by its contemporary design. The changing rooms and reception area are furnished in a minimalist and elegant style, characterized by dominant shades of gray, white, and natural wood, which harmoniously blend with the aesthetic of the building’s industrial architecture.

location

Como, Italy

project

RSG

— design first